30:e november – Vad dricker vi under Jul- & Nyårshelgen?

julvin

Styrelsen gav sina förslag på trevliga viner som vi kan tänkas avnjuta under jul-och nyårshelgen.

Det startades upp med herr Olrogs eget bubbel, en Cava och en Champagne från Colin Alliance presenterade han, de lite guläppliga tonenerna i Champagnen, perfekt till aperitifen på nyår. Därefter lämnar Fru Eklöf sina tips på vita viner, en underbar Pinot Gris från Alsace, ett Alsace vin som hängt med många år på bolaget och är enligt henne och många med henne den bästa Pinot Gris på bolaget, super till den lättrökta laxen. En halvtorr tysk Riesling visades upp, DR L som med fördel avnjuts till sillen, ja för er som inte föredrar öl o nubbe.

Kassören Trotzig hade nu tillfälle att bjuda på sina favoriter från den nya världen. En Nederburg med shiraz o mourvéde samt den Australiska Brown Brothers, innehållande enbart shiraz. Varför inte någon av dessa viner till nyårets oxfilé?

Till sist herr Borgenvik som visar upp en god rioja, klassikern Baron de Ley Gran reserva, med sin Tempranillo som verkligen idag har mera toner av frukt än vad den haft tidigare år.

Ett glas framför brasan eller oxfilé provencale. Vi avslutade sedan med det söta Sautern vinet, å vad mumsar vi till den, jo grönmögelost eller kvällens överraskning, lutfisk
Hoppas många medlemmar provar den.