Hårfin skillnad mellan utmanarlaget med Sarah Djerf och Camilla Forslund från The Winery Hotel och förra årets vinnare sommelierparet Lotta Lindskog och Johan Edström.

En årlig vintävling i Lidingö Vinsällskaps regi, på Lidingö Golfrestaurang, där två lag tävlar mot varandra som ”På spåret”. De båda lagen får fem olika viner, ett i taget, att komma fram till vad det kan vara. Så mycket som möjligt av land, producent, årgång druvor mm under fem minuter. Publiken/medlemmarna har samma vin i sina glas och kan följa de tävlande parallellt. Under de första fem minuterna är det fritt fram att tänka högt och lagen kan säga vad som helst. Därefter skall ett svar avges och det är bara det som räknas poäng på. Bonuspoäng också fås för livligt tankeutbyte.

De båda lagen for lite då och då från Nya till Gamla Världen och lyckades till sist komma fram till mer eller mindre rätta svar.  Med de tävlandes glada humör och många roliga kommentarer blev det en både pedagogisk och underhållande tävling. Ständig domare fungerade den tidigare sommelier europamästaren Mikael Söderström och tävlingsledare var Lidingö Vinsällskaps ordförande Lars-Martin Grewin.

Lotta och Johan tog åter hem denna tionde omgång av vandringspriset Den Gyllene Korkskruven och var sin flaska Pol Roger Vintage.

För vinvalet stod domaren och tävlingsledaren.: Jim Berry Riesling -17, A Lisa Malbec -16 , Rubesco Lungarotti -15, The Golden Stallion Monastrell -16 och Ch Montus -14

Bilder: Lotta Lindskog och Johan Edström

              Sarah Djerf och Camilla Forslund

              Mikael Söderström och Lars-Martin Grewin